Telefoonnummer
Telefoonnummer
veenstra-aalten@hetnet.nl
info@stcoe.eu
L

Home


Stichting Christenhulp Oost-Europa Aalten-Bredevoort


Onze Stichting helpt in Roemenië armen, bejaarden en gehandicapten. Er zijn heel veel trieste situaties: kinderen die aan hun lot worden overgelaten en gezinnen die in een krot op de kale grond leven. Onze dieren zijn beter gehuisvest.

Ook de zigeuners - die door de maatschappij worden uitgespuugd – en hun kinderen vergeten we niet. Er is in Roemenië nog zoveel te doen!

Hulp wordt geboden door o.a.

     ds. Székely József

Maar is alles niet dweilen met de kraan open? Kleine stapjes kunnen het begin zijn van een nieuw leven. Wij houden het optimisme vast door het contact met de mensen.

Als voorbeeld wil ik vertellen over Dienes Lajos. Hij is vanaf zijn middel verlamd. Zijn vader is overleden en daardoor is hij aangewezen op de hulp van zijn moeder en broer. Hij heeft zichzelf lezen en schrijven geleerd. En niet te vergeten Duits. Zo nu en dan krijgen we een mail van hem in keurig Duits. Hij kon nooit van het erf af komen tot hij van ons een rolstoel kreeg. (We moeten er niet aan denken, wanneer zijn hulp er niet meer is: dan gaat de natuur zijn gang). Helaas hij is niet de enige.

Wanneer we in Roemenië komen, komen we hem regelmatig tegen.

De volgende plaatsen in Roemenië bezoeken wij:

 

Chesereu  (Érkeserű)

Silindru  (Érselénd)

Ianca (Jankafalva)

Cherechiu (Kiskereki)

Band

Petrindu (contact van vroeger, hier kopen we nog steeds onze honing)


Contactadressen:

Anita Bolks, secretaris

Kees Veenstra, voorzitter   tel.:   0543475777 / 0653121713                                        Mail: veenstra-aalten@hetnet.nl

Plein-Zuid 1A

7121 EX  Aalten   

Mail STCOE: info@stcoe.eu 


Giften kunnen worden gestort op rekeningnummer

NL09RABO0300248164

van Stichting Christenhulp Oost-Europa

naar boven